Volledig scherm
Man lichtgewond geraakt bij gewapende overval © Bert Jansen

Gewapende overval autoschadebedrijf Eindhoven: man gewond, klopjacht op twee mannen (video)

EINDHOVEN - Een gewapende overval vrijdag rond 18.00 uur bij een autoschadebedrijf De Louweren aan de Speelheuvelweg in Eindhoven. Hierbij is een man die in het bedrijf aanwezig was gewond geraakt. Volgens de politie gaat het om een personeelslid die door één van de daders met een vuurwapen gelijkend voorwerp tegen het gezicht is geslagen.

Het gaat om twee mannen die op een zwarte scooter zijn gevlucht. De politie is direct met een klopjacht op de twee mannen begonnen. De twee daders dragen zwarte helmen en jassen. Een politiehelikopter zocht vanuit de lucht naar de mannen op de scooter.

Voorbijganger bedreigd 
Het slachtoffer kan zich volgens de politie niet meer herinneren of de daders iets hebben geëist. Het personeelslid is om hulp gaan schreeuwen waarna er iemand kwam kijken. Meteen zijn de daders naar buiten gevlucht. Bij de vluchtpoging werd een voorbijganger met een vuurwapen bedreigd door één van de daders. De politie weet inmiddels wie deze passant is gaat zaterdag met hem in gesprek. 

De politie zegt dat de overvallers geen buit hebben meegenomen. Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed. Hij is in een ambulance behandeld vanwege een wond aan zijn oor.

Binnen tien minuten na de overval is er een burgernetalarm, met het signalement van de daders, verzonden naar 5.000 deelnemers in Eindhoven en Veldhoven. 

De politie is op zoek naar getuigen. Er is nog niemand aangehouden.

Een gewapende overval vrijdag 1 juli 2016 rond 18.00 uur bij een autoschadebedrijf De Louweren aan de Speelheuvelweg in Eindhoven. Hierbij is een man die in het bedrijf aanwezig was gewond geraakt. Volgens de politie gaat het om een personeelslid die door één van de daders met een vuurwapen gelijkend voorwerp is geslagen. Het gaat om twee mannen die op een zwarte scooter zijn gevlucht. De politie is direct met een klopjacht op de twee mannen begonnen. De twee daders dragen zwarte helmen en jassen. Een politiehelikopter zocht vanuit de lucht naar de mannen op de scooter.