Volledig scherm
© Bert Jansen

Gewonde bij vechtpartij in park bij Van Maerlantlyceum in Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Bij een vechtpartij tussen vier of vijf mannen in het park achter het Van Maerlantlyceum aan de Jacob van Maerlantlaan in Eindhoven is maandagmiddag rond 17.30 uur een man gewond geraakt. Hij is waarschijnlijk in zijn arm gestoken.

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de andere betrokkenen. Het gaat waarschijnlijk om een groepje mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Die zitten regelmatig in het park aan de Jacob van Maerlantlaan. Vorige week probeerde een verwarde Poolse zwerver in het plantsoen met speelplaats een 3-jarig meisje te ontvoeren. Dat mislukte omdat de moeder en oma het Van Maerlantlyceum binnenvluchtten. De politie ziet voorlopig nog geen verband tussen de twee zaken.

Aanvankelijk werd maandagmiddag alleen een ambulance gebeld met de boodschap dat er een man gewond zou zijn. De ziekenbroeders belden echter meteen de politie gezien de aard van de verwondingen: snijwonden in de arm. Toen de politie kwam waren de vogels al gevlogen.

De vechtpartij heeft zich een paar keer verplaatst in het parkje achter de school. Daarom werd een groter terrein afgezet met rood-witte linten voor onderzoek.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Volledig scherm
© Bert Jansen
Bij een vechtpartij in het park achter het Van Maerlantlyceum aan de Jacob van Maerlantlaan in Eindhoven is maandagmiddag een man gewond geraakt. Hij is waarschijnlijk in zijn arm gestoken.