Volledig scherm
© World Expo

Gielissen uit Eindhoven dupe fiasco Holland-paviljoen Milaan: schade van 1,6 miljoen euro

EINDHOVEN - Interieurbouwer Gielissen uit Eindhoven dreigt de dupe te worden van het financiële fiasco met het Holland-paviljoen op de wereldtentoonstelling in Milaan.

De Eindhovense bouwer van het paviljoen zit met een strop van 1,6 miljoen euro. Het paviljoen in Milaan moest vorig jaar de aandacht vestigen op de kandidatuur van Rotterdam voor de World Expo in 2025.

Na de bouw bleek dat de organiserende stichting World Expo Milaan 2015 het paviljoen niet kon betalen. Twee ministeries, de gemeente Rotterdam en werkgeversvereniging VNO-NCW sprongen bij. De resterende schade van 1,6 miljoen euro moet Gielissen zien te verhalen.

"Gelukkig hebben we een goed jaar gehad, anders was het niet ondenkbaar dat we ten onder zouden zijn gegaan", zegt directeur Bart Wigman.

Vooralsnog heeft het bedrijf de bestuurders van de inmiddels failliet verklaarde stichting persoonlijk aansprakelijk gesteld voor het tekort. Ook is bij de curator een vordering ingediend.

Omdat de gemeente Rotterdam de drijvende kracht was achter het initiatief heeft Gielissen ook daar aangeklopt voor een schadevergoeding.