Volledig scherm
Patrick Stijfs (l) en Mike van Tilburg, twee van de drie oprichters van Goodhabitz. Het bedrijf is gevestigd in een voormalige tegelfabriek aan de Zwembadweg, nabij het centrum van Eindhoven. foto Kees Martens

Goodhabitz uit Eindhoven opent vestiging in Duitsland

EINDHOVEN - Goodhabitz, het Eindhovense bureau dat online cursussen aanbiedt, heeft een vestiging geopend in Duitsland. Het bedrijf gaat zijn formule, onbeperkt online cursussen bestemd voor werknemers van grote bedrijven, ook uitrollen in de omgeving van Frankfurt, om daarna heel Duitsland te beslaan.

Volgens Mike van Tilburg, een van de 3 oprichters van het bedrijf, is de Duitse markt voor online leren er klaar voor.

Goodhabitz werkt als Spotify en Netflix. Het bedrijf sluit contracten met grote bedrijven waarbij de werknemers onbeperkt gebruik kunnen maken van het cursusaanbod. Iedere cursus, inclusief toetsing en certificering, wordt zonder tussenkomst van mensen gevolgd. Goodhabitz koppelt gegevens terug naar de werkgever, zodat die weet welke cursussen werknemers volgen.

In Nederland heeft het bedrijf nu al contracten voor 800.000 werknemers. Bij het bedrijf werken inmiddels 30 mensen, ruim het dubbele van anderhalf jaar geleden. Het is om die reden naar een groter pand aan de Willemstraat verhuisd.