Volledig scherm
Greg Orie in zijn tattooshop Dragon in Eindhoven. © Ton van de Meulenhof

Greg Orie geeft stokje Dragon Tattoo in Eindhoven door aan zoon

EINDHOVEN - Het is een van de bekendste tattooshops van Nederland Dragon Tattoo aan de Eindhovense Kerkstraat. Vooral bekend dankzij eigenaar Greg Orie, in het wereldje gezien als een van de betere tatoeëerders van Nederland. 

Maar na 32 jaar is het tijd om het stokje door te geven, zo vindt Greg. En wel aan zijn zoon Jim die al sinds zijn achtste in de winkel loopt. Zelf blijft Greg wel actief met het zetten van spirituele tatoeages. Dit doet hij in een 'tempel' boven de zaak.

Greg en Jim kende een totaal verschillende start van hun carrière. In de tijd van Greg was het tattoowereldje een soort geheim genootschap. "Niemand vertelde je wat, uiteindelijk heb ik het allemaal zelf moeten ontdekken. Oefenen deed ik in het begin op mijn eigen lijf." Wat dat betreft rolde Jim heel wat soepeler het wereldje in. Als kind mocht hij al meekijken en door de jaren heen bracht zijn vader hem alle kneepjes van het vak bij.

Goede doel
Tijdens de officiële overdracht van Dragon Tattoo op 21 augustus kunnen bezoekers er zich laten tatoeëren voor het goede doel. Greg en Jim worden hierbij vergezeld door andere tatoeëerders uit binnen en buitenland. De Def Americans zorgen voor de muziek. De opbrengst van de dag gaat naar het project Sisters for Sisters. Een project in Nepal waar men zich inzet om meisjes op school te houden.

Lees alles in het ED van vrijdag of in de digitale krant.