Volledig scherm
De ontsluitingsweg vanaf de A58 gaat straks onder de 'groene corridor' voor fietsverkeer (Oirschotsedijk) door. Illustratie: gemeente Eindhoven

Groene Corridor-dag tussen Eindhoven en Oirschot

OIRSCHOT/EINDHOVEN - Het project Groene Corridor moet nog aan bekendheid winnen. Om het project een duwtje in de rug te geven werd zondag de Groene Corridor-dag gehouden tussen Eindhoven en Oirschot.

Bij theetuin De Galerie aan de Beerseweg wordt sinds zondag Groene Corridorthee geserveerd. Het ontdekken van die thee was één van de liefst zevenentwintig activiteiten die georganiseerd werden onder het thema 'Kommardoor Groene Corridor'.

De Groene Corridor is het ambitieuze project dat ervoor moet zorgen dat de route vanuit Eindhoven naar Oirschot en het dorp zelf aantrekkelijker wordt voor toeristen en dagjesmensen. Er is nog veel scepsis over het project omdat Oirschottenaren zich zorgen maken over de toekomstige bereikbaarheid van Eindhoven. Om die zorgen even te vergeten laat de Groene Corridor zich op de warme zondagmiddag van zijn mooiste kant zien. En dus zijn er gratis rondleidingen bij bierbrouwerij Van de Oirsprong, fietst een orkest op een zespersoons fiets over de Eindhovensedijk en maakt oud-voetballer Björn van der Doelen muziek. Het Eindhovense begin- en eindpunt van de route is op het 18 septemberplein, waar een kraam staat met informatie over het project.

Lees het hele artikel in het ED van maandag of in de digitale krant.