Volledig scherm
Er wordt op dit moment hard gewerkt op grote hoogte © Jurriaan Balke / fotoMeulenhof

Groene Toren in Eindhoven wordt appartementencomplex voor expats

EINDHOVEN - De Groene Toren aan de Vestdijk in Eindhoven verschiet de komende weken van kleur als bouwer Stam + De Koning de nieuwe, bronskleurige kozijnen gaat plaatsen. De huidige donkergroene kozijnen waren beschadigd, lelijk geworden en konden te weinig aan isolatie leveren.

Het glas dat erin komt, is wel groenachtig. Op de begane grond, bij eetcafé Movies en Italiaans restaurant Da Verdi, is de kameleonbeweging al te zien. Die horecazaken gaan de komende maand weer open.

De voormalige kantoortoren wordt omgebouwd tot een NH Collection Hotel (de luxere variant van NH, de vierde in Nederland) met 132 kamers en 112 kortverblijf-studio's en appartementen voor expats. Het lastige is volgens uitvoerder Adrie Couwenberg van Stam + De Koning dat er veel complexe onderdelen zijn. De installaties op het dak waar een bar met terras komt, het restaurant op de dertiende verdieping, de nutsleidingkokers, luchtschachten: allemaal zaken die nauwkeurige afstemming vragen.

Zo wil het luxe restaurant mogelijk de hele dertiende verdieping beslaan, in plaats van de helft. De nog kale verdieping biedt nu al een geweldig uitzicht over de stad.

Lees vrijdag het hele artikel in het ED of via de digitale krant.

Volledig scherm
De Groene Toren aan de Vestdijk in Eindhoven. Archieffoto Irene Wouters