Volledig scherm
© Thinkstock

GroenLinks wil onderzoek naar opvang daklozen in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense wethouder Renate Richters (GroenLinks) heeft opdracht gegeven tot een breder onderzoek naar de opvang van daklozen in de stad en het overleg tussen verschillende hulpinstanties over 'complexe gevallen'. 

Zij en burgemeester Rob van Gijzel zien geen reden voor extra politie-inzet rond de Visserstraat. "Ik zit er bovenop, vorige week woensdag hoorde ik tijdens een werkbezoek aan het Leger des Heils van de vernielingen en de bedreigingen door daklozen bij hun dienstencentrum aan de Visserstraat.

Ik heb toen opdracht gegeven tot een breder onderzoek", zei Richters dinsdagavond in de raad op vragen van VVD en OuderenAppèl. "Ik krijg al langer signalen uit de stad dat er meer daklozen zijn, of meer daklozen met psychiatrische problemen. Dat lijkt een gevolg van het feit dat de GGZe door bezuinigingen het aantal 'bedden' voor die mensen moet afbouwen." Maar de signalen zijn niet zo duidelijk, dat de wethouder nu al weet of en zo ja wat de gemeente eraan kan doen.

Dat het Leger des Heils het centrum in de zomervakantie nu vier in plaats van twee weken sluit, leidt naar Richters verwacht niet tot problemen. Wel heeft ze gevraagd dit niet te laten samenvallen met de ene zomerweek dat opvang 't Hemeltje dicht is. Zomersluiting leidt niet tot problemen, verwacht wethouder