Volledig scherm
Kunst en Ko, Lowie Maas

Groeten uit Eindhoven: 18 Eindhovense stadslandschappen en portretten (afbeeldingen)

EINDHOVEN - Ruim 75 gewone Eindhovenaren exposeren vanaf vandaag in het Van Abbehuis, hun affiches hangen zij aan zij met 18 Eindhovense stadslandschappen en portretten van oude regionale meesters.

Veertien verschillende groepen, varierend van bewoners, daklozen, amateur-kunstenaars en raadsleden tot PSV-supporters zijn ingehaakt op de oproep om hun eigen affiche van Eindhoven te ontwerpen. In het Van Abbehuis aan de Bilderdijklaan 19 zijn er nu 75 te zien.

Winnaar
"De tentoonstelling 'Groeten uit Eindhoven' geeft een verrassende kijk op de stad door de ogen van haar bewoners. Een boeiende tegenstelling, heden-verleden, gewone inwoners-kunstenaars", aldus de organisatoren Anne Rensen en Marijke van Overbeek en Nolwenn Sabau van Eindhoven Museum.

Zowel een jury als bezoekers zullen een winnend affiche kiezen. Deze twee affiches vormen een cadeau voor de vertrekkende burgemeester Rob van Gijzel en de komende burgemeester John Jorritsma.

De expositie wordt vandaag om 14.30 uur geopend door cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs. De opening wordt gecombineerd met een high tea. Het werk is alleen op zaterdag en zondag te bekijken, van 13.00 tot 17.00 uur, tot en met 28 augustus. 

Volledig scherm
't Hemeltje (inloophuis voor daklozen), Jan Wintermans
Volledig scherm
Individuele bijdrage, Iris van Velzen
Volledig scherm
Zaterdag Academie, Gerard Wienk
Volledig scherm
PSV Supporters, Marjon Rühl
Volledig scherm
Volledig scherm
Zaterdag Academie, Coby van Ham
Volledig scherm
Boeiende kunst, Vera Verkuylen
Volledig scherm
Witte Dorp, Ivy Gommers
Volledig scherm
Schrijversbuurt, Frank Clement