Volledig scherm
De geur was ver in de omgeving te ruiken © Bert Jansen

Groot drugslab gevonden in Maarheeze, een verdachte aangehouden (video)

MAARHEEZE - Op Het Laar in Maarheeze heeft de politie woensdagmiddag een groot drugslab aangetroffen op een boerderijperceel. 

Volgens de politie was de penetrante geur al op een afstandje te ruiken. Op het perceel is in een loods een groot aantal vaten met vloeistoffen voor de productie van drugs gevonden. De politie en de brandweer hebben de Landelijke Faciliteit Ontmanteling ingeschakeld om de boel te inspecteren en te ontmantelen. 

Het gaat om een perceel dat tot voor kort in eigendom was van een varkenshouder. Wegens het faillissement van de omstreden varkenshouder werden enkele percelen en gebouwen via een online veiling te koop aangeboden. Zelf geeft hij aan niets te maken te hebben met de percelen waarop het drugslaboratorium is gevonden. „Die zijn sinds mijn faillissement eigendom van de bank”, aldus de Maarheezer varkensboer.

Er is één persoon aangehouden. De omgeving is afgezet. specialisten van de LFO en forensisch rechercheurs zijn volgens de politie nog de hele avond bezig met technisch onderzoek.

Volledig scherm
Er werden vaten gevonden in een loods © Bert Jansen
Volledig scherm
© Politie
Volledig scherm
Er wordt onderzoek gedaan naar de vaten © Bert Jansen
Volledig scherm
© Politie
Op Het Laar in Maarheeze heeft de politie woensdagmiddag een groot drugslab aangetroffen op een boerderijperceel.