Volledig scherm
Vorig jaar was de eerste editie van het Springkussen Festival in Amsterdam. © ANP

Grootste springkussen ter wereld komt naar Eindhoven

EINDHOVEN - Het grootste springkussen ter wereld, ook wel Big Mama genoemd, komt voor de tweede editie van het Springkussen Festival naar Eindhoven. Op Big Mama kunnen tweehonderd mensen tegelijkertijd springen. Het festival wordt - naast Eindhoven - ook gehouden in Amsterdam, en Enschede.

In Eindhoven vindt dit plaats in het Philips de Jonghpark aan de Bezuidenhoutseweg 2.

Big mama
Het springkussen heeft een omvang van 800 vierkante meter en een gewicht van 4000 kilo. Tijdens het Springkussen Festival is Big Mama één van de attracties. In totaal wordt 20.000 vierkante meter park ingericht met onder meer springkussens, stormbanen, glijbanen en rodeo's. Daarnaast zijn er verschillende podia met dj's.

Dancemuziek
Het Springkussen Festival is een evenement voor volwassenen, waarbij springkussens en dancemuziek centraal staan. Deze zomer zijn er drie edities van het festival: op 2 en 3 juli in Amsterdam, op 6 augustus in Enschede en op 3 september in Eindhoven. Op alledrie de evenementen is Big Mama aanwezig.

Zones
Naast de Big Mama bestaat het festival uit vier verschillende zones, met daarin onder meer de mainstage, een wipe-outgebied en een overdekte speelplaats.