Volledig scherm
Pascal Jansen. © Kay In t Veen/Pro Shots

Grote verandering bij Jong PSV, ziet ook trainer Jansen

EINDHOVEN - Met een zeer jonge groep speelde Jong PSV de oefenwedstrijd tegen Jong Willem II, zaterdagmiddag. Onder meer de nog maar 16-jarige spits Joël Piroe viel in en ook de net 17 jaar geworden Cody Gakpo en Tsjech Michael Sadilek waren erbij. Jong PSV won met 3-1 en trainer Pascal Jansen was tevreden over dat resultaat.

"Willem II heeft ons goed partij gegeven, maar we moeten ons wel realiseren dat het er in het betaald voetbal even iets anders aan toegaat. Spelen we nu net als vorig jaar bijvoorbeeld tegen een ploeg als FC Volendam, dan denk ik dat we het veel en veel moeilijker krijgen. Dat is ook wat ik de groep in de kleedkamer heb verteld. We hebben voldoende ervaring in de eerste divisie en weten dat wat ons daar te wachten staat even wat anders is dan de tegenstand van vanmiddag."

Jansen heeft deze zomer een grote verandering gezien bij Jong PSV. "Er is een aantal jongens vertrokken en we oriënteren ons nog op de markt. Er is ruimte om een keeper en een aanvaller aan te trekken en we gaan kijken of dat de komende periode lukt. We missen op dit moment veel spelers en dat is de reden dat we met zoveel jonge spelers werken. Vijf spelers van onze groep zijn naar het EK onder 19 jaar en daarnaast is een aantal jongens in ieder geval tijdelijk aangesloten bij de trainingen en wedstrijden van het eerste elftal. Dat is wat we allemaal graag willen en voor hun is het uitstekend dat ze daar nu ervaring opdoen."