Volledig scherm
Elfde Groots met een Zachte G

Guus is na elf keer nog steeds groots in Eindhoven (poll en video's)

EINDHOVEN - De elfde editie van de reeks concerten van Guus Meeuwis in het Philips Stadion was er donderdagavond weer een van groot, groter, grootst. Dertigduizend man vierden volle bak feest en proostten op de elfde.

Typhoon trapte af. Guus nam daarna zelf het stokje over.

Dansmarietjes
Meeuwis besloot terug naar zijn roots te gaan deze ‘gekke’ elfde editie. Vanuit zijn jeugdherinnering aan carnaval in Lieshout kwam hij vervolgens met een rits aan dansmariekes het stadion binnen. Vanaf het eerste nummer werd de toon voor de avond gezet. Het regende direct meters bier op het bijbehorende nummer. 

Rowwen Hèze
Net als in voorgaande jaren had Meeuwis speciale gasten die enkele nummers speelden uit hun eigen repertoire. Deze keer waren het De jeugd van Tegenwoordig en wederom de Limburgse feestband Rowwen Hèze.

Brabantse sporters
De Brabantse sporters die binnenkort afreizen naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen werden als helden ontvangen en direct ook weer uitgezwaaid. Ruim 25 sporters kwamen binnengemarcheerd en maakten een ereronde door het stadion.

Volledig scherm
© Menno Boon
Volledig scherm
De sporters worden uitgezwaaid © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof
Volledig scherm
Guus bij zijn elfde keer Groots met een Zachte G
Volledig scherm
Het Plein van de Hemelse Voorpret © Marc Dubach
Volledig scherm
Elfde Groots met een Zachte G
Volledig scherm
Guus tijdens Groots met een Zachte G © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof
Volledig scherm
Guus bij Groots met een zachte G © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof
Guus Meeuwis heeft in het Philips Stadion afgetrapt voor het elfde seizoen van 'Groots met een zachte G' Later een uitgebreid videoverslag op ed.nl
Guus Meeuwis is donderdag begonnen aan zijn 11e concertenreeks 'Groots met een Zachte G'. Het Philips Stadion is weer 4 dagen gevuld met fans. Het concert begon donderdag om 19.45 uur en bleek weer een groot succes.