Volledig scherm
© Menno Boon

Guus Meeuwis breidt 'Groots'-concerten uit met wintereditie in Ziggo Dome Amsterdam

EINDHOVEN - Zanger Guus Meeuwis gaat zijn Groots met een Zachte G-concerten, die elk jaar plaatsvinden in het Philips Stadion, uitbreiden met een wintereditie in Amsterdam. De Brabander, geboren in Mariahout, en zijn band staan 2 en 3 december in de Ziggo Dome.

In een winters decor gaat hij zijn bekende hits afwisselen met 'muzikale verrassingen'.

Er komen geen extra optredens bij in Amsterdam, stelt Meeuwis. "De Groots-concerten in het Philips Stadion blijven de spil van alles. Zo nu en dan plakken we er iets leuks aan vast. We hebben een Uit&Thuis-editie gehad in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en Overzee-concerten op Curaçao en Texel. Nu dus twee Winteredities in Amsterdam."

Tijdens de stadionconcerten moeten Meeuwis en zijn bandleden 'onze spierballen tonen', zegt hij. "In de Ziggo Dome zitten we letterlijk dichter bij het publiek en is er ook ruimte voor de kleine gebaren." De openbare kaartverkoop begint zaterdag 17 september.

Meeuwis houdt al sinds 2006 jaarlijks een reeks concerten in het Philips Stadion, het onderkomen van zijn favoriete club PSV. Voor volgend jaar staan vier optredens gepland, van 8 tot en met 11 juni.