Volledig scherm
© Menno Boon

Guus Meeuwis gaat iets geks doen in Philips Stadion (video)

EINDHOVEN - Guus Meeuwis begint donderdag aan zijn elfde reeks 'Groots met een Zachte G'-concerten in het Philips Stadion.

Het gekkengetal staat centraal. Als twaalfjarige jongen ging hij tijdens carnaval door het leven als jeugdprins Guus I van Raopersgat (Lieshout). "Met alles erop en eraan: dansmariekes en een Raad van Elf. Een meisje uit mijn klas was de prinses. Ja, ik heb zeker genoten van die dagen", zegt Guus Meeuwis.

In de introfilm van de elfde reeks 'Groots met een Zachte G'-concerten in het Philips Stadion zal Meeuwis met een knipoog verwijzen naar zijn prinsentijd in Lieshout. Oplettende Eindhovenaren zagen hem tijdens de opnames van de film op 11 mei als prins carnaval op een praalwagen een ritje in de stad maken.

Hij vierde vorig jaar het tienjarig jubileum van de concertserie, maar zijn broer wees hem erop dat Brabanders de kurken pas laten knallen bij elf: het gekken- en carnavalsgetal. "Daaraan hebben we de show opgehangen. Het gaat me niet zozeer om het carnavaleske, meer om het gevoel van feesten en samen een leuke tijd hebben. Het mag best een beetje gek zijn op een rock 'n roll-manier." Muzikaal gezien zullen het paard in de gang en het bloemetjesgordijn niet voorbijkomen. "Het draait gewoon om mijn eigen repertoire."

Groots met een Zachte G: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, Philips Stadion Eindhoven. Do, vrij en za om 19.45 u, zo om 15.45 uur.

Lees het complete interview met Guus Meeuwis dinsdag in de papieren krant of via de e-paper.

Guus Meeuwis begint donderdag aan zijn elfde reeks Groots-concerten. Het gekkengetal staat centraal.