Volledig scherm
© ThinkStock

Gymzaal in Tivoli wordt niet gesloopt maar verbouwd

EINDHOVEN - De gymzaal in de Eindhovense wijk Tivoli wordt niet gesloopt maar verbouwd. De sporthal wordt in de zomer van 2017 omgetoverd tot een zaal die gemakkelijk in drieën kan worden gedeeld.

Daarmee wordt bewerkstelligd dat er overdag drie gymzalen zijn. Die kunnen dan worden gebruikt door de leerlingen van de vlakbij gelegen vmbo aan de Piuslaan.

Wijkfunctie
In de avonduren en in de weekenden wordt van die drie gymzalen een grote sporthal gemaakt, die dan kan worden gebruikt door sporters in de buurt. Daarmee blijft de wijkfunctie van de sporthal in tact.

Het Eindhovense college van B en W heeft dat besloten na uitgebreid onderzoek en overleg met de betrokken partijen. Eerder leek het er nog op dat de sporthal tegen de vlakte zou gaan.

Vakcollege Eindhoven
Aan de Piuslaan wordt gewerkt aan de verbouwing van het gebouw van het Vakcollege Eindhoven tot een vbmo waarin daarnaast ook Aloysius/De Roosten onderdak krijgt, de school die nu nog gehuisvest is aan de Jan Luikenstraat.

Die school heeft straks behoefte aan gymzalen, maar onderzoek heeft uitgewezen dat dit erg duur wordt. Bovendien zijn gymzalen moeilijk in die omgeving – een woonwijk - in te passen zonder dat er sprake is van overlast voor de omwonenden.

Daarom is besloten sporthal Tivoli geschikt te maken voor gebruik door de vmbo-scholieren. Dat vraagt weliswaar een investeringsbedrag van 310.000 euro. Maar daar staat tegenover dat er geen 2,5 miljoen euro uitgetrokken hoeft te worden voor de nieuwbouw van een sporthal bij de school aan de Piuslaan.