Volledig scherm
Enkele van de gestolen sieraden. © Politie

Handvol mensen herkent sieraden van berucht pandjeshuis aan Schubertlaan in Eindhoven

EINDHOVEN - Zo'n veertig mensen hebben zich bij de politie gemeld met vragen nadat de politie vorige week sieraden toonde van het Eindhovense pandjeshuis aan de Schubertlaan. Slechts een enkeling zei gestolen spullen te herkennen.

Dat liet de politie donderdagmiddag weten. Verreweg de meesten belden met vragen over sieraden die ooit bij hen waren gestolen en niet direct te maken hadden met het pandjeshuis. Enkele anderen herkenden ook sieraden, maar lieten weten dat ze deze zelf bij het bedrijf hadden verpand.

De eigenaar van het bedrijf en zijn dochter worden er onder meer van verdacht spullen te hebben aangenomen die buit waren gemaakt tijdens inbraken in de regio en ver daarbuiten. Bij een inval in maart werden onder meer in het pandjeshuis ruim driehonderd juwelen, ringen en horloges werden - naast contant geld, drugs, scooters en telefoons - gevonden. Alleen de eigenaar zit nog vast.

De melders die sieraden herkenden moeten op zoek naar bonnetjes, foto's of ander bewijs om aan te tonen dat het daadwerkelijk van hen is. De politie overlegt nog met het Openbaar Ministerie wat er vervolgens met de spullen gebeurt.

Volledig scherm
Pandjeshuis aan de Schubertlaan © Bert Jansen