Volledig scherm
De Soeterbeekseweg bij Nederwetten. Beeld: Google Streetview

Harde woorden in Nuenen over verbindingsweg Soeterbeek

NUENEN - De Soeterbeek, de verbindingsweg tussen Nederwetten en de bebouwde kom van Woensel, moet wat de gemeente Eindhoven betreft gewoon volgens afspraken uit 2011 worden afgesloten. Dat bracht zij maandagavond in tijdens een zitting bij de bezwarencommissie van buurgemeente Nuenen.

Die boog zich over het Nuenense besluit om de weg definitief weer open te stellen.

"Overheden moeten betrouwbaar zijn", vond de woordvoerder van de gemeente Eindhoven. "Nuenen moet zijn bestuurlijke afspraken nakomen." Eindhoven wil dat de Soeterbeek weer dicht gaat om het sluipverkeer op de Kosmoslaan en de Airbornelaan tegen te gaan. Het feit dat inwoners van Nederwetten dan kilometers om moeten rijden, doet daar niets aan af. "Wij onderkennen dat zij niet de oorzaak zijn van het sluipverkeer; dat komt vooral vanaf de Boord. Maar de alternatieve route die er vanuit Nederwetten was, is door de gemeente zelf teniet gedaan."

Nuenen gaf aan 'de inwoners van Nederwetten te steunen'. "Voor Eindhoven is de Soeterbeek misschien van ondergeschikt belang, voor Nuenen niet. De omrijroute staat niet in verhouding tot de bijdrage van de Soeterbeek aan het sluipverkeer in Woensel."