Volledig scherm
© UWV

Helmond bij gemeenten met hoogste aantal ww-uitkeringen

HELMOND - Het aantal ww-uitkeringen in Helmond behoort tot het hoogste aantal van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het UWV over de maand juli. De gemeente staat in de landelijke top 5.

6,4 procent van het aantal inwoners in Helmond doet een beroep op een ww-uitkering. Alleen in Emmen (7,1), Bergen op Zoom (6,7), Delfzijl (6,6) en Meppel (6,5) ligt dat percentage nog hoger. Het aantal uitkeringen is wel gedaald ten opzichte van vorige maand. In juni maakte er nog 6,5 procent gebruik van. 

In vergelijking met de rest van de regio Zuidoost-Brabant steekt Helmond er met kop en schouders bovenuit. Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard volgen met iets meer dan vijf procent op gepaste afstand. Het laagste aantal ww-uitkeringen is in de gemeente Bergeijk te vinden. Daar maakt slechts 3,7 procent gebruik van een dergelijke financiële bijdrage, een lichte daling ten opzichte van vorige maand. 

Hoewel de cijfers de laatste maanden een lichte daling laten zien, is het aantal ww-uitkeringen in de regio nog steeds fors hoger dan in juli vorig jaar.

Regionale verschillen
Het aandeel van de beroepsbevolking dat in de ww zat, lag afgelopen maand in vrijwel alle provincies hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Alleen in Gelderland, Utrecht en Zeeland bleef dit percentage gelijk. Ook van de vier grote steden is het alleen Utrecht waar het percentage ww'ers gelijk blijft. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag neemt het percentage ww'ers (licht) toe, waarbij de toename in Den Haag het sterkst is: 4,7 procent van de Hagenaren zat vorig jaar juli in de WW ten opzichte van 5,1 procent in de afgelopen maand.

Bekijk alle cijfers uit de regio Zuidoost-Brabant in het kaartje.