Volledig scherm
Zicht op de Automotive Campus in Helmond. © Ronald Otter

Helmond én Eindhoven kandidaat voor Europees congres smart mobility

HELMOND - Helmond en Eindhoven zijn gezamenlijk de Nederlandse kandidaat voor het organiseren van het European ITS Congress in 2019. De steden hebben daarmee concurrenten Rotterdam en Amsterdam 'verslagen'. Maandag kregen Helmond en Eindhoven te horen dat zij steun krijgen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het bedrijfsleven voor de kandidatuur.

Uiterlijk april moet bekend zijn of het Europese congres voor slimme mobiliteit ook in Zuidoost-Brabant wordt gehouden. Helmond en Eindhoven krijgen concurrentie van een nog onbekend aantal steden in Europa.

Automotive
Als het evenement plaatsvindt in Zuidoost-Brabant, gaat Eindhoven het congresgedeelte organiseren. In Helmond vinden de bijbehorende demonstraties van nieuwe technieken plaats op en rond de Automotive Campus.

Op het European ITS Congress komen jaarlijks zo'n 2500 mensen samen. Onder hen zijn politici, bestuurders, onderzoekers en ondernemers uit heel Europa. Zij bespreken de laatste technieken en ontwikkelingen op het gebied van zogeheten 'intelligente transportsystemen' (ITS). Dat staat voor voertuigen die met elkaar communiceren.