Volledig scherm
© Bert Jansen

Hennepkwekerij ontdekt bij brand in woning Tacituslaan in Eindhoven (video/foto's)

EINDHOVEN - Een brand in de Tacituslaan zaterdagavond heeft een woning volledig verwoest. De brand ontstond in een hennepkwekerij op zolder. Wat de precieze oorzaak is, is nog onbekend.

Volgens de politie was er in elk geval 'geknoeid' met de elektriciteit. De brandweer was de hele zaterdagavond bezig met blussen. Er is niemand gewond geraakt. Bewoners van de woning belden eerder op de avond nog naar de meldkamer dat brandweer-inzet niet nodig was. Ze zouden zelf het vuur op zolder al gedoofd hebben. Maar bij aankomst trof de brandweer toch een andere situatie aan. „We hebben meteen opgeschaald en een extra hoogwerker en blusauto ingezet”, aldus de officier van dienst. Er is niemand aangehouden omdat de politie eerst nog wil onderzoeken wie er bij de hennepkwekerij betrokken is. Dat gebeurde op zondag. Om 22.15 steeg de rook nog meters hoog uit het dak. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen. Wel is er een hond uit de tuin gehaald en zijn de buren, die nog binnen zaten, uit hun woning gehaald. Over de grootte van de kwekerij kan de politie niets zeggen: door de schade die de brand heeft aangericht is er het aantal planten niet meer te achterhalen, aldus een woordvoerder. De bewoners van het pand worden maandag verhoord.    

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Een brand in de Tacituslaan heeft een woning volledig verwoest. Een hennepkwekerij op de zolder is mogelijk de oorzaak. De brandweer was de hele avond bezig met blussen. Er is niemand gewond geraakt.