Volledig scherm
Here-topman Edzard Overbeek (rechts) en manager van de Pas (links) openen samen met wethouder Depla de nieuwe locatie van Here. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Here opent kantoor in Kennedytoren in Eindhoven

EINDHOVEN - Specialist in navigatie- en netwerktechnologie Here is verhuisd. Het voormalige Navteq heeft De Run in Veldhoven verruild voor 5.600 vierkante meter in de Kennedytoren in Eindhoven.

Woensdag was de opening. Maar liefst 7 verdiepingen betrekt Here in de kantoorkolos bij het station in Eindhoven. In de Kennedytoren houden een kleine 300 medewerkers van Here kantoor. In Berlijn staat het hoofdkantoor van het bedrijf dat in totaal 6.500 medewerkers telt in 200 kantoren in 50 landen.

Here hoorde lange tijd als Navteq bij Philips, is overgegaan naar Nokia en is nu eigendom van Audi, BMW en Daimler (Mercedes Benz). Here wil een stek veroveren in de top-3 van technologiebedrijven in de regio Zuidoost-Brabant.

"Jullie hebben dus werk te doen", sprak Eindhovens wethouder Staf Depla (economie) het personeel toe tijdens de opening. "Over 5 jaar zullen ze in Silicon Valley verbaasd zijn over wat wij hier in ons ecosysteem hebben bereikt op het gebied van autonoom rijden."

Lees donderdag meer in het ED, of via de digitale krant.