Volledig scherm
Luciano Narsingh. © Joep Leenen/Pro Shots

Het ego van Narsingh hoeft niet gemanaged te worden

EINDHOVEN - "De trainer legt altijd netjes uit waarom ik wel of niet speel", zegt Luciano Narsingh na PSV-AZ. De aanvaller liet weer eens zien waarde voor PSV te kunnen hebben.

Niet dat hij met een daverende invalbeurt kwam, maar toch bracht Narsingh een extraatje. Hij hield tegen AZ het veld breed, waardoor er ruimte ontstond om kansen af te dwingen. Narsingh haalde een paar keer de achterlijn en leverde bruikbare voorzetten af. Wel had hij zelf moeten scoren.

Buiten het veld is de international zelfkritisch en loopt hij bij een reserveplek niet te jammeren. Dat is tegenwoordig al heel wat, in een wereld waarin het managen van het ego soms zo hard nodig is. "Iedereen kent mijn situatie en het is helemaal niet zo dat ik per se weg wil. Ik ben nu 25 en zou best een stap willen maken. Zie het maar zo. Als je realistisch bent, komt de top van de Premier League deze zomer niet meer en dat blijft natuurlijk een prachtige competitie. De kans dat ik blijf is er zeker en best groot. We gaan dan nog zitten over een nieuw contract."