Volledig scherm
Impressie van de De Smart Industry Hub

High Tech Campus bouwt hotspot voor hightech mkb in Eindhoven

EINDHOVEN - De High Tech Campus bouwt een multifunctionele hotspot voor kleine en middelgrote bedrijven. De Smart Industry Hub, zoals het gebouw heet, telt 9.500 vierkante meter en moet eind 2017 klaar zijn.

De combinatie van het internet met nieuwe technologie als 3D-printen, Internet of Things, big data en robottechnologie leidt tot een nieuwe innovatieve industrie Smart Industry. Die nieuwe digitale industrie past naadloos in een omgeving als de High Tech Campus (HTC) in Eindhoven. De verwachting is bovendien dat die industrie de komende tien jaren honderdduizenden banen zal opleveren in het midden- en kleinbedrijf.

Het was dus eigenlijk een kwestie van tijd voor de High Tech Campus met voorzieningen voor die Smart Industry zou komen, in navolging van soortgelijke initiatieven elders in het land. Nu is het dan zover.

Nog niet alle procedures zijn al doorlopen, maar de plannen zijn bijna tot op detail uitgewerkt. Frans Schmetz, directeur van de High Tech Campus weet het dan ook zeker: de Smart Industry Hub komt er. Sterker nog, binnen twee jaar ziet hij het multifunctionele gebouw wel volledig gevuld zijn. Daarom is er in de plannen al rekening gehouden met een mogelijke uitbreiding van de geplande 9.500 naar 12.000 vierkante meter. Een deel van het gebouw is bedoeld voor kantoren. Het andere deel is een multifunctionele hal waar bijvoorbeeld prototypes kunnen worden gebouwd of haalbaarheidstesten worden uitgevoerd. Het belangrijkste voor de campus is dat de ruimtes flexibel invulbaar zijn, zodat ze ruimte bieden voor groei en samenwerking.