Volledig scherm
Ger Franzen en Liesbeth Dingema met hond Tinka in Budel

Hittegolf in de regio: verkoeling zoeken op het water in Waalre en vissen in Luyksgestel (Storify)

BUDEL-DORPLEIN/WAALRE -  De temperatuur liep woensdag op tot ver boven de 30 graden dus overal in de regio werd verkoeling gezocht. 

Mats Berendsen uit Veldhoven, Romy de Laat uit Best, Timo van den Heuvel uit Eindhoven, Nick Fiddelaars uit Ospel en René van der Putte uit Eindhoven genieten volop van het mooie weer. Ze zijn vaste gast bij camping De Volmolen bij Waalre. "We zitten hier al de hele vakantie. Mooi dat het nu wat langer mooi weer blijft. Dan nemen we morgen weer een duik."

Carla Klomp uit Helmond komt aan het Grootmeer in Vessem helemaal tot rust. "Hier kan ik nog even mijn accu opladen. Over twee weken sta ik weer voor de klas." 

Budel-Dorplein
Ger Franzen en Liesbeth Dingema komen helemaal uit Maastricht vanwege het mooie water van De Hoort in Budel-Dorplein. Hond Tinka geniet met volle teugen. Van drukte is geen sprake bij de visvijver in Luyksgestel. Frans Donkers uit Bergeijk heeft het rijk alleen. "Heerlijk die rust. Ze willen alleen niet bijten."

Ook de familie Kuppens uit het Belgische Bree zoekt verkoeling aan het water. Dochter Fran (8) en vriendinnetje Margot (8) spelen met hond Casper in het water van De Hoort. 'Zwemmen mag niet, maar het is hier prachtig.'

Ook bij recreatieplas Berkendonk in Helmond is het druk. Helmonder Jan Hoefnagels was er al vroeg maar ging in de middag weer naar huis. 'Ik blijf altijd tot het te druk wordt. Dan ga ik thuis in de schaduw zitten.'

Zomerse foto's gemaakt? Stuur ze naar het lezersalbum.
 

Volledig scherm
Fran Kuppens speelt met vader Patrick, vriendinnetje Margot en hond Casper in het water
Volledig scherm
Jan Hoefnagels geniet van het weer in Helmond
Volledig scherm
Frans Donkers uit Bergeijk heeft het rijk alleen
Volledig scherm
Carla Klomp uit Helmond aan het pootje baden in Budel
Volledig scherm
Mats Berendsen, Romy de Laat, Timo van den Heuvel, Nick Fiddelaars en Rene van der Putte genieten van het mooie weer.