Volledig scherm
Het nieuwe clubhuis wordt vanwege zijn vorm nu al ‘het schip’ genoemd. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Hockeyclub Oranje-Rood heeft 'het gaafste clubhuis van Nederland'

EINDHOVEN - Het fonkelnieuwe clubhuis van de Eindhovense hockeyclub Oranje-Rood wordt dit weekeinde feestelijk in gebruik genomen. Zaterdagmiddag rond 16.30 uur is er een spectaculaire openingsact.

Het grootste clubhuis van Nederland? Nee, dat is de nieuwe accommodatie van fusieclub Oranje-Rood niet. "We zijn ook niet de grootste club van het land. Maar we behoren met 2500 leden wel tot de top drie", zegt Frans van Duivenboden. De voorzitter van Oranje-Rood verzorgt graag een rondleiding door het nieuwe complex, dat nu al vanwege zijn uiterlijke verschijning 'het schip' wordt genoemd. "Niet het grootste clubhuis dus. Maar wél het gaafste", zegt hij bij herhaling.

Tribune
En daar kon de voorzitter wel eens gelijk in hebben. Al was het alleen maar vanwege de enorme bar, het riante uitzicht aan beide zijden op de acht velden van voorheen EMHC en Oranje Zwart en de tribune die plaats biedt aan 1600 mensen.

Dit weekeinde wordt het clubhuis feestelijk in gebruik genomen, een week voordat de competitie losbarst. Zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur is er een 'spectaculaire openingsact', belooft de voorzitter, met veel geluid, vuur en licht. Leden, maar ook oud-leden en andere belangstellenden zijn welkom. Morgen is er onder meer een toernooi voor familie- en vriendenteams.

Successen
In de lichte, nieuwe accommodatie overheersen beton en hout. Op de plafonds zijn hier en daar foto's van in het verleden behaalde successen afgebeeld. Chesterfield stoelen en banken in één hoek van de bar - kantine is niet het juiste woord - zorgen voor een huiselijk sfeertje. "Het is natuurlijk een grote ruimte. We hebben geprobeerd om met verschillende hoekjes meerdere sferen te creëren. Wat nog ontbreekt zijn de bankjes voor de jongsten om aan tafel limonade te drinken na afloop van een wedstrijd", zegt algemeen manager Maartje Fleuren.

Volledig scherm
Maartje Fleuren, algemeen manager en voorzitter Frans van Duivenboden. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof
Volledig scherm
De royale bar van Oranje-Rood. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof