Volledig scherm
Wallaby

Hoe wordt jouw huisdier verwend op Dierendag? Stuur een foto

EINDHOVEN - 4 oktober Dierendag. Het ED maakte een rondje door de regio op zoek naar wel heel speciale viervoeters. Heb je zelf ook een huisdier dat je op Dierendag extra gaat verwennen? Laat ons zien hoe en upload een foto in ons lezersfotoalbum.

Alpaca's en wallaby
Ze spugen voornamelijk op elkaar Taco, Miracle en Surprise -het was een verrassing toen hij werd geboren- zijn drie van de 22 alpaca's die rondlopen op het terrein van Esmée Kneppers en haar familie. Sinds 2007 houdt het gezin uit Breugel de dieren en dat trekt nogal wat bekijks. "Fietsers stoppen nog wel eens om te kijken", vertelt Esmée Kneppers (18).
Naast alpaca's springt er nog wat door de weilanden van Breugel. De familie van Esmée houdt namelijk ook wallaby's.

Biggetje
Een varken is niet zo speciaal, dat hebben wel meer mensen. Maar een microvarken? Dat is toch even wat anders. "Hij is ongeveer zo groot als een teckel", vertelt Noa Beek (17). "We hadden het thuis wel vaak als grapje over zo'n varken, omdat je op internet van die schattige filmpjes ziet, tot bleek dat mijn vader op een wachtlijst stond. Toen zijn we hem gaan halen in Rotterdam." Microvarken Sjefke van één kan gewoon gezellig op schoot op de bank. 

Konijn 
Heidi is een Franse hangoor van zeven maanden oud. "Momenteel is ze net zo groot als een kat", vertelt baasje Robert Cissen. Het gemiddelde Nederlandse hangoortje zit qua gewicht tussen de een á twee kilo. De Franse variant kan tot wel zeven kilo wegen.

Twitter
​Erwin Brekelman plaatste een filmpje van zijn hond op Twitter.

Volledig scherm
Golden Retriever `Finn`en het avontuurlijke slakje in de tuin. Paul Dekkers uit Helmond maakte de foto © Paul Dekkers
Volledig scherm
Alpaca's
Volledig scherm
Heidi het konijn
Volledig scherm
Sjef het biggetje
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement