Volledig scherm
© Bert Jansen

Hoofdverdachte kofferbakmoord Waalre op vrije voeten

DEN BOSCH - De hoofdverdachte van de Waalrese kofferbakmoord is door het gerechtshof op vrije voeten gesteld. De man heeft 3 jaar in de cel gezeten, van een vonnis van 18 jaar.

De man, Pascal K, was vorig jaar samen met een medeverdachte veroordeeld door de rechtbank. Vorige week diende een hoger beroep waarin het OM opnieuw 18 en 10 jaar eiste tegen de twee. Het hof doet volgende week vrijdag uitspraak maar heeft K. nu vrijgelaten omdat ze niet verwacht dat de straf veel hoger zal uitvallen dan de 3 jaar die hij nu heeft vastgezeten.

Brein
De twee hebben op 30 april 2014 een Eindhovenaar vermoord. De politie noemde het de gruwelijkste zaak uit haar geschiedenis. De moord zelf is gepleegd door Michel van A, een psychiatrische patiënt met zware stoornissen. Pascal K. bleek het brein: hij had een drugsschuld bij het slachtoffer en heeft, volgens het OM en de rechtbank, de ander voor zijn karretje gespannen. Die kreeg 10 jaar cel, plus tbs.

Gestorven
De familie van het slachtoffer is diepgeschokt. "Niemand zag dit aankomen, het is onbegrijpelijk", zegt Malika Azzouzi. "De rol van deze man was voor iedereen overduidelijk en ook tijdens het hoger beroep leek dat niet anders. Nu, opeens, mag hij weer rondlopen." Haar moeder is, zegt ze, voor haar gevoel gestorven bij het bericht.

Familie
De familie zelf kan geen gerechtelijke stappen nemen, het OM kan nog naar de Hoge Raad maar dan moet er sprake zijn van vormfouten. Zolang er geen uitspraak is van het hof, wil het niet reageren op de vrijlating.