Volledig scherm
© Thinkstock

Hoogbejaarde man uit Veldhoven opgepakt na vondst hennepkwekerij en illegale vogels

VELDHOVEN - De politie heeft afgelopen zondag een 81-jarige man uit Veldhoven opgepakt na de vondst van een hennepkwekerij en illegale vangmiddelen. Ook trof de politie een aantal illegale vogels aan.

Bij de politie kwam zondag rond 14.30 uur een melding binnen dat er een verdachte auto bij een perceel aan de Toterfout in Veldhoven stond. Agenten die poolshoogte namen ontdekten een hennepkwekerij in een gebouw op het terrein. Er stonden ruim 200 hennepplanten en de benodigde kweekapparatuur. De politie heeft alles in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt.

Illegale vangkooi
Op een andere plek op het terrein kwamen de agenten vangmiddelen voor vogels tegen. Na verder onderzoek door een speciaal team werden er ook illegale dierenmedicatie, illegale vogels en een illegale vangkooi met levend aas aangetroffen. Alles is in beslag genomen voor verder onderzoek.

De gebruiker van het perceel is een 81-jarige man uit Veldhoven. Hij is opgepakt en maandag na verhoor heengezonden. De man blijft wel verdachte.