Volledig scherm
Foto: General manager Max Hermers (l) op de foto met hotelrobot Hugo en frontdeskmanager Kim Zeegers bij de balie van het Hampshire Crown Hotel Eindhoven.

Hotelrobot Hugo spreekt zijn talen in Hampshire Crown Hotel Eindhoven

EINDHOVEN - General manager Max Hermers van het Hampshire Crown Hotel Eindhoven presenteerde vrijdag het personeel van de toekomst. Oftewel 'hotelrobot' Hugo. Een neefje van zorgrobot Zora maar nog aan het prille begin van een mogelijke carrière in de hotelbranche.

Slechts 57 centimeter klein spreekt Hugo negentien talen, danst even makkelijk de twist als disco en is een bron van nuttige informatie voor de gasten. Normaal gesproken assisteert Hugo het personeel aan de hotelbalie.

On tour
Hugo werkt sinds april dit jaar in het Amsterdamse Hampshire en is de komende weken 'on tour' langs alle Nederlandse vestigingen van de hotelketen. "En het is vanzelfsprekend dat zijn tour start in dé kennis-, techniek- en designregio Eindhoven." Het is trouwens de allereerste hotelrobot in vaste dienst in Nederland.

Vaardigheden
In de praktijk lijkt Hugo op het eerste gezicht op een groot formaat kinderspeelgoed. Maar wel een met veel bijzondere en nuttige vaardigheden. Wil een gast weten hoe het weer de volgende dag is? Hugo vertelt het meteen. Waar het station is en hoe laat de trein richting Utrecht vertrekt? Hugo heeft de juiste informatie. 

Lees het hele artikel zaterdag in het ED of in de digitale krant