Volledig scherm
Sneakerz in de Stad

House en polonaise op één kussen op Stadhuisplein Eindhoven

EINDHOVEN - Een weekend lang kon er in Eindhoven (gratis) gefeest worden op het Stadhuisplein. Zaterdag ging het publiek los op de house en hardstyle bij Sneakerz, zondag stond muziek van eigen bodem centraal.

In een relatie moet je af en toe compromissen sluiten. Wat dat betreft zit het tussen het Blixembosche koppel Steven (25) en Anneke (22) wel snor. Terwijl Anneke met beide handen in de lucht pal voor het podium meedeint op de klanken van John Bever, slaat vriendlief de volkszanger met handen in de zakken rustig gade van een afstandje. "Maar", zo bezweert hij, "gisteren waren de rollen precies omgedraaid. Toen stond ik vooraan te stuiteren en was zij meer ingetogen. Zij houdt erg van Nederlandstalige muziek. Ik kan de teksten wel waarderen maar heb toch liever iets meer tempo."

Veel dezelfde gezichten zijn er dan ook niet beide dagen. Het decor en weersomstandigheden zijn hetzelfde, het verschil in muziekstijlen zorgt beide dagen voor een compleet ander publiek. Blijft op zaterdag de gemiddelde leeftijd ergens in de twintig steken, op zondag is het publiek een flink stuk ouder. Al drukken enkele kinderen het gemiddelde flink omlaag.

Lees alles in het ED van maandag of in de digitale krant.

Volledig scherm
Het optreden van Henk Dissel zondag op het Festival van het Levenslied. © Kees Martens/fotomeulenhof