Volledig scherm
Roeland van Hooff, stichtingsvoorzitter van het Huis van de Brabantse Kempen: We zitten in de Kempen op goud. Economisch, qua ligging en omgeving, qua mentaliteit van de mensen. Door samenwerking willen we dat goud ook delven. foto tom valstar/fotomeulenhof

'Huis van de Brabantse Kempen' in Middelbeers maakt scherpere keuzes

MIDDELBEERS - Samenwerkingsverband 'Huis van de Brabantse Kempen' bestaat vier jaar. Besloten is om door te gaan. Maar wat gebeurt er nu precies aan de Doornboomstraat in Middelbeers?

Neem nu het Praktijkatelier, een van de initiatieven van het Huis van de Brabantse Kempen. Het begint met 'de droom van een ondernemer'. Verwezenlijking ervan blijkt moeilijk, vanwege bestaande regels en afspraken. Het 'Huis' brengt alle partijen die er toe doen bij elkaar en eenmaal aan tafel wordt naar oplossingen gezocht. "Binnen een halfjaar willen we duidelijkheid hebben: heeft de droom kans van slagen of niet? Dat wil niet zeggen dat alle plannen doorgaan. Maar als we samen vinden dat het een mooi project is, goed voor de Kempen, dan wordt het een gedeeld belang en dan kom je ergens."

Aan het woord is Roeland van Hooff, stichtingsvoorzitter van het Huis van de Brabantse Kempen. Het Huis van de Brabantse Kempen kwam in 2012 voort uit de oude reconstructiecommissie. Toen de reconstructie op zijn eind liep, besloten de Kempengemeenten om het overleg intact te houden. Zo zag het Streekplatform, met het Huis van de Brabantse Kempen als uitvoeringsorgaan, vier jaar geleden het levenslicht. Er werken achttien partijen in samen op het gebied van overheid, onderwijs en bedrijfsleven. De Kempen mooier, leefbaarder en vitaler maken, dat is het doel.