Volledig scherm
© Thinkstock

Huisartsenpost Eindhoven met 28 minuten langst gemeten wachttijd voor telefonisch contact (graphic)

EINDHOVEN - Een vervelend nationaal 'record' voor de Centrale Huisartsenpost Zuidoost-Brabant, gevestigd in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Bij een bel actie van de Consumentenbond, gericht op de tijd die het vergt om de niet-spoedeisende telefoon op te nemen, boekte deze post met 28 minuten de langst gemeten wachttijd.

De norm is dat 75 procent van de niet-spoedeisende telefoongesprekken binnen twee minuten moet worden beantwoord en 95 procent binnen de tien minuten.

De wachttijd van 28 minuten bij de post Zuidoost-Brabant was een uitschieter. Van de twintig telefoontjes werden er zeven binnen de twee minuten opgenomen.

Dat is wel beduidend slechter dan de spoedpost van Shoko Huisartsenpost De Kempen, gevestigd in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Daar werden negentien telefoontjes binnen de twee minuten opgenomen, slechts een telefoontje vergde meer tijd. Daarmee staat deze post landelijk derde.

Slechts twee van de veertig onderzochte huisartsenposten, in Groningen en Drenthe, slaagden erin om alle twintig testtelefoontjes binnen twee minuten te beantwoorden.