Volledig scherm
© Thinkstock

Huizenprijs in Waalre meest gestegen in de regio (kaart)

EINDHOVEN - De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2016 voor het eerst sinds 2010 weer gestegen en wel met 1,5 procent. In onze regio geldt dat lang niet overal. In Eindhoven is er geen verschil in waarde met vorig jaar. In Helmond is de WOZ-waarde zelfs gedaald met 2 procent. In Eindhoven is de gemiddelde woningwaarde 206.000 euro en in Helmond is dat 197.000. In Waalre is de huizenwaarde het meeste gestegen met 2,1 procent.

Ook in Laarbeek, Gemert-Bakel, Deurne, Eersel, Bladel, Reusel- De Mierden en Bergeijk daalden de WOZ-waarden van de woningen. 

Stijging
Een lichte stijging van onder de 1 procent is er in Asten, Someren, Cranendonck, Son en Breugel, Best en Oirschot. Iets hoger dan de landelijke stijging is te zien in Heeze-Leende, Valkenswaard en Veldhoven. In Waalre is de WOZ-waarde het meeste gestegen met 2,1 procent.

Naast Eindhoven bleef de WOZ-waarde ook gelijk in Nuenen, Geldrop-Mierlo en Sint-Oedenrode.

Daling
In 2010 lag de waarde in Nederland nog op 242 duizend euro per woning, daarna begon deze te dalen. Op 1 januari 2016 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 209 duizend euro. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Pieken
In Amsterdam steeg de woningwaarde dit jaar het sterkst. Huizen in de hoofdstad waren gemiddeld 253 duizend euro waard, tegenover 232 duizend euro in 2015 (een toename van 9,1 procent). Elburg in Overijssel was de grootste daler met 9,2 procent. In deze gemeente ging de WOZ-waarde in een jaar tijd van 250 naar 227 duizend euro per woning.

Kijk op de kaart wat de huizen in uw gemeente waard zijn.