Volledig scherm
De woningmarkt groeit voorspoedig. © anp

Huizenverkoop bereikt record, in Zuidoost-Brabant 14,3% meer woningen verkocht (kaart)

EINDHOVEN/HELMOND - De woningverkoop zit nog altijd in de lift. Makelaars verkochten nooit eerder zoveel huizen in één kwartaal. Maar het aanbod sluit steeds minder aan bij de vraag. Dat concludeert makelaars- en taxateursvereniging NVM uit de nieuwste cijfers van de afgelopen drie maanden.

Bij NVM-makelaars verwisselden in het tweede kwartaal 42.819 koopwoningen van eigenaar. Dat is bijna 15 procent meer dan een jaar eerder. In de laatste vier kwartalen werden meer dan 153.000 woningen verkocht.

De prijzen stegen in de periode april tot en met juni met 5,6 procent op jaarbasis. Daarmee stegen de prijzen voor het tiende kwartaal op rij. Voor een koopwoning moet gemiddeld nog 7 procent minder worden betaald dan vóór de crisis, maar de prijzen liggen wel al weer 14 procent boven het dieptepunt.

Zuidoost-Brabant
In NVM-regio Eindhoven e.o. zijn de huizenprijzen de laatste 3 maanden met 3,7% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en werden 8,8% meer huizen verkocht dat in het jaar daarvoor. In de NVM-regio Zuidoost-Brabant stegen de prijzen zelfs 6,6%, en wisselden 14,3% meer woningen van eigenaar.