Volledig scherm
Rob Dirckx van Queen is verkozen tot regionale terrastopper. © Facebook

Humor is gemeenschappelijke factor voor terrastoppers uit de regio

EINDHOVEN - Zodra de zon even schijnt zitten de terrassen vol. Dan ben je blij als je niet lang hoeft te wachten en vriendelijk geholpen wordt. Daar zorgen Rob Dirckx, Aaron van Traa en Mieke Couwenberg wel voor. Zij zijn gekozen als ED-Terrastoppers.
 

Rob Dirckx van Café Restaurant Queen aan de Markt in Eindhoven kreeg de meeste stemmen en is dus de winnaar. Op de tweede plaats eindigt Aaron van Traa van Proeverij de Bank in Helmond en de top drie wordt afgesloten door Mieke Couwenberg van Grand Café de Zwaan in Borkel.

Rob Dirckx
Rob moet op zijn vrije woensdag nog even bijkomen van alle reacties op zijn uitverkiezing tot terrastopper van Zuidoost-Brabant. Maar wat maakt hem nou tot topper? „Oog hebben voor de zaak. Kijken dus. En ook zien. En humor, al zal ik niet te veel de lolbroek uithangen, want daar heeft niet iedereen zin in.”

Aaron van Traa
„Overzicht houden”, is het antwoord op de vraag wat Aaron tot topper maakt. „En vriendelijk zijn, naar de klanten én collega’s. Het fijnste werk ik als het druk is, zoals op Koningsdag. Aandacht hebben, een grapje maken, maar anderen niet onnodig laten wachten.”

Mieke Couwenberg
Mieke is heel trots op haar derde plaats. Ook zij weet een professionele houding te combineren met vriendelijkheid. ‘Serveren met een glimlach’, noemt ze het. „Je leert snel inschatten of mensen zin hebben in een praatje. En als het druk is en ik kan niet iedereen tegelijk helpen, laat ik merken dat ik de wachtende klanten wel gezien heb.”

Lees het uitgebreide interview met de terrastoppers in het ED van vrijdag of in de digitale krant.