Volledig scherm
© René Manders

Hurks, Bouwfonds en Amvest gevraagd voor Stationsplein Eindhoven

EINDHOVEN - De drie partijen die plannen mogen maken voor het Stationsplein in Eindhoven zijn Hurks, BPD (voorheen Bouwfonds) en Amvest.

Alledrie gaan ze op eigen kosten aan de slag om op het plein wonen, werken, winkelen en verblijven te realiseren.

Randvoorwaarden
Vorige week maakte de gemeente de randvoorwaarden voor het plan tussen het spoor, The Student Hotel, Seepaerdstad en de Bijenkorf bekend. Er moet een gebouw of complex van iconische architectuur komen waar allerlei functies terecht kunnen, ook sociale huurwoningen. In het voorjaar van 2017 moet een winnaar bekend worden. Daarbij krijgt ook een groep van belanghebbenden, bewoners, deskundigen en marktpartijen een rol. Na de zomer van 2018 zou er gebouwd moeten worden.

Drie partijen
In een raadsinformatiebrief heeft het college van B en W donderdag bekendgemaakt welke drie partijen mogen meedoen. Het zijn allemaal bedrijven met eerder werk in Eindhoven en omgeving. Hurks komt natuurlijk uit de stad en werkt er regelmatig zoals in Celsiusplein Woensel-West en Boulevard Zuid Heezerweg. Amvest is onder meer verantwoordelijk voor Strijp-R en eerder voor de Admirant. BPD werkt nu aan Meerhoven, de voltooiing van Blixembosch noord en is verder onder meer actief in Nuenen-West.