Volledig scherm
© Ronald Otter

Ideeënvijver Eindhoven voor route stad-Strijp-S

EINDHOVEN – Hoe kan de route tussen de binnenstad en Strijp-S aantrekkelijker gemaakt worden? Of zou er een andere vorm van openbaar vervoer moeten komen? En hoe zou je de straat willen aankleden? 

Dat zijn vragen die de gemeente Eindhoven opwerpt op crowdsourcingplatform Ideeënvijver.nl.

De site is al te bekijken, net als het filmpje dat creatievelingen uit moet dagen om te komen met hun ideeën. Ook kan er gestemd, gereageerd en bijgedragen worden op en aan de plannen van anderen. Vanaf vrijdag is het platform officieel in werking.

De verbinding tussen het centrum en Strijp-S is het eerste thema dat aan bod komt. Als het goed gaat, wil de gemeente ideeënvijver.nl vaker inzetten. Zo wil Eindhoven digitale mogelijkheden gebruiken om inwoners te betrekken bij het vinden van oplossingen die vervolgens sneller een breed draagvlak krijgen.

Wie het winnende idee aandraagt, krijgt 500 euro. Maar ook degene die het beste heeft bijgedragen aan de ideeën van anderen krijgt eenzelfde prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Dutch Design Week en in Groot Eindhoven.

De prijswinnaars worden medebepaald door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van corporatie Sint Trudo, Design Academy, TU/e, Architectuurcentrum Regio Eindhoven, EHV365 en de gemeente Eindhoven. Belangrijkste criterium: aansluiten bij het dna van Eindhoven: technologie, design, kennis. Maar de stem van het publiek is doorslaggevend.