Volledig scherm
© Ronald Otter

IJsbaanexploitatie Eindhoven voorlopig gegund aan Sportfondsen

EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven heeft Sportfondsen op het oog om de exploitatie van de IJsbaan over te nemen. Het bedrijf exploiteert 300 sportaccommodaties in Nederland.

Daarbij gaat het om sporthallen, gymzalen en zwembaden. Sportfondsen heeft ooit ook wel ijsbanen erbij gehad, maar op dit moment niet. Sportfondsen is al sinds 1923 actief. In een ver verleden beheerde het ook het zwembad aan de Stratumsedijk in Eindhoven, waar nu het CKE is gevestigd.

Het gaat om een voorlopige gunning. Dinsdag pas beoordeelt het college of Sportfondsen ook aan de financiële opdracht van de raad voldoet. Die stelde in maart vast dat de bijdrage van de gemeente aan de IJsbaan maximaal 650.000 euro per jaar bedraagt.   Op 15 maart heeft de raad de kaders voor de exploitatie van het IJssportcentrum vastgesteld. Op 13 juli 9.00 uur sloot de inschrijvingstermijn van de aanbesteding en op 13 en 14 juli zijn de ingediende plannen van aanpak beoordeeld. Ook de adviescommissie ijssportverenigingen heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. Vervolgens zijn de begrotingen van de exploitanten geopend, zo meldt de gemeente. Op basis van de totale beoordeling is de exploitatie van het IJssportcentrum op 15 juli 2016 voorlopig gegund aan Sportfondsen Uranus, de werknaam waarmee Sportfondsen aan de aanbesteding meedoet.