Volledig scherm
Herman Brood en Bertus Borgers in De Effenaar in 1982. foto Peter Cox

'Ik hou van Herman' op 15e sterfdag Brood in Blue Collar Eindhoven

EINDHOVEN - Op de 15e sterfdag van Herman Brood - maandag 11 juli - presenteren Blue Collar Theater en Bertus Borgers 'Ik hou van Herman'. De theatershow speelde al door het hele land, maar was nog niet in Eindhoven te zien.

In 'Ik hou van Herman' vertelt saxofonist, zanger en songwriter Bertus Borgers (Vessem 1947) over zijn vriendschap met Herman Brood (1946-2001).

Vanaf hun eerste ontmoeting in 1973 tijdens een jamsessie tot en met Hermans laatste rit in 2001, nadat hij van het Hilton was gesprongen. Niet de gebruikelijke sex, drugs en verdoemenis komen aan bod, maar 'finesses' en 'het menselijk detail'. 'Want juist die geven de contouren aan rock-'n-roll'.

Bertus Borgers vertelt zijn verhalen uit eerste hand en speelt er samen met dochter Nova en gitarist Ruud van Deventer muziek bij.

Bertus Borgers kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en Sweet d'Buster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Vanaf 1970 produceerde hij veertien albums met eigen muziek.

Borgers was ook initiatiefnemer van de Rockacademie in Tilburg.

'Ik hou van Herman', maandag 11 juli, Blue Collar Theater, Klokgebouw, Strijp-S Eindhoven. Deuren open 20:30.

Kaarten via deze website.