Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Illegale praktijken op bedrijventerrein Woensel-Zuid

EINDHOVEN – Er is van alles mis op het bedrijventerrein in Woensel-Zuid. Dinsdag werd het terrein bezocht voor een integrale controle. In een van de bedrijfspanden lijkt er sprake te zijn van onderbetaalde arbeid. Bij twee bedrijven was de brandveiligheid niet in orde.

Het bedrijventerrein werd volgens de gemeente Eindhoven bezocht na signalen van illegale situaties. Zeven bedrijfspanden en vier panden waarin kamers worden verhuurd werden bezocht door de gemeente Eindhoven, de Belastingdienst, de politie, het Openbaar Ministerie, het UWV, de Inspectie SZW, SVB en VNG Kenniscentrum Handhaving en Naleving.

Hercontrole
Bij drie bedrijven ging het om een hercontrole. Deze panden werden in mei van dit jaar al eens bezocht. Bij twee bedrijven zijn de aan het begin van het jaar geconstateerde overtredingen verholpen. Bij het derde bedrijf bleek nog niets veranderd.

De panden met kamers voldoen niet aan de brandveiligheidsnormen. De eigenaren moeten maatregelen nemen. Daarnaast bleek dat de persoonsgegevens van drie bewoners niet allemaal overeenkomen met de informatie van de instanties.

Stadstoezicht schreef tijdens de controle negen boetes uit voor foutparkeren.