Volledig scherm

In bouwvak doorwerken voor nieuw SintLucas in Eindhoven

EINDHOVEN - Waar het op de meeste bouwplaatsen stil is in de bouwvak, wordt er bij het nieuwe SintLucas op Strijp-S in Eindhoven flink doorgewerkt. De nieuwbouw van de creatieve school moet dan ook klaar zijn in de eerste week van september als de 2000 mbo- en vmbo-leerlingen komen.

Hans van Lokven, bouwpastoor en manager huisvesting van SintLucas, weet het zeker. "Het is nog hard werken, maar we gaan het zeker redden. Nu werken hier zo'n 100 tot 150 mensen elke dag. Natuurlijk hadden we graag nog wat meer mensen aan het werk gehad, maar ja, het is nu echt bouwvak in heel Nederland." Hij heeft er zijn vakantie voor opgeofferd. "Ach, je werkt met hart en ziel aan zo'n nieuwe school. Een keer de vakantie uitstellen is dan geen probleem."

Van Lokven vertelt dit in het hoge atrium van de nieuwbouw aan de Torenallee, achter het oude NatLab. Overal liggen nog materialen, overal zijn werklieden bezig om losse eindjes af te werken. Een chaos waarvan het moeilijk voor te stellen is dat die over vier weken plaatsmaakt voor de drukte van een school met 2000 leerlingen. Omdat er van boven naar beneden gewerkt wordt, is dit het laatste deel dat aan snee komt; op de hogere etages zijn de verhuizers al druk bezig.

In de nieuwbouw komen 2000 mbo en vmbo-studenten van de creatieve school die nu nog aan de Von Flotowlaan gevestigd is. Dat gebouw is verkocht aan de gemeente. Hier zou een vestiging van het Christiaan Huygens College (havo en vwo, nu nog Rachmaninovlaan) moeten komen. Momenteel vindt onderzoek plaats naar de verbouwingsmogelijkheden en -kosten.

Lees alles in het ED van zaterdag of in de digitale krant.