Volledig scherm
De inbrekers die Rolisa Sweegers op internet heeft gezet.

Inbrekers bij edelsmid in Eindhoven staan op internet

EINDHOVEN - De Eindhovense edelsmid Rolisa Sweegers heeft afgelopen week foto's van inbrekers op internet gezet. Twee mannen roofden in de nacht van 15 op 16 juli haar atelier Do Collection aan de Gagelstraat leeg. Ze heeft vooralsnog de gezichten van het duo onherkenbaar gemaakt.

"Maar ik overweeg ze deze week goed herkenbaar op internet te zetten", zegt ze twee weken na de inbraak waarbij de gehele sieradencollectie werd buitgemaakt en veel schade werd aangericht.

Aanleiding om de foto's van de daders op internet te zetten, was Sweegers' teleurstelling over de geringe aandacht die de politie aan de inbraak schonk. "In mijn beleving hadden ze meer kunnen doen, maar na een goed gesprek afgelopen vrijdag met de politie heb ik weer wat meer hoop dat ze er serieus mee aan de slag gaan."

Een politiewoordvoerder meldt dat 'onderzoeksmethoden niet met media worden besproken'. Over het plaatsen van (herkenbare) afbeeldingen van de inbrekers op internet is hij duidelijk. "Die keus is aan de slachtoffers zelf, maar de inbrekers kunnen daarvan wel een aanklacht bij ons indienen. Maar dan hebben wij natuurlijk voor die 'klagers' enkele vragen hoe ze op de camerabeelden terecht zijn gekomen."