Volledig scherm
Pascal Jansen. © Joep Leenen/Pro Shots

Jansen viert met Jong PSV feest, maar blijft bescheiden over ambities

WAALWIJK - Jong PSV pakte voor de tweede keer in vier jaar een periodetitel in de eerste divisie. Trainer Pascal Jansen roemde bij RKC de veerkracht van zijn groep, na de remise in Waalwijk (1-1), waardoor de ploeg nog steeds ongeslagen is in de eerste divisie. Zelfs als Jong PSV had verloren, had het de 'Bronzen Stier' in ontvangst mogen nemen. 
"Het knappe van deze ploeg is, dat we nu ook in slechte wedstrijden een resultaat weten binnen te halen", gaf hij aan. "We zijn ongeslagen door de eerste periode gekomen, ondanks moeilijke uitwedstrijden bij bijvoorbeeld NAC, VVV en Cambuur. De groep verdient daarvoor een groot compliment."
Jansen vond dat Jong PSV in Waalwijk had kunnen winnen, maar vond ook dat zijn ploeg in de eindfase te ver achteruit liep. "Dan valt toch de tegengoal. Ik wilde eigenlijk wisselen, maar de goal viel al." Jong PSV kreeg een penalty tegen, nadat Damian van Bruggen de bal ongelukkig met de hand raakte.  RKC werd gevaarlijk via de kant waar Bram van Vlerken verdedigde.
Jansen stelt de ambities van Jong PSV niet bij en spreekt niet uit dat zijn ploeg nu bijvoorbeeld voor de top-5 gaat. "Nee hoor. De ambitie is telkens om het beter te doen dan de vorige wedstrijd. Over een eindklassering praat ik niet." Met 21 punten uit 9 duels gaat de ploeg nog altijd fier aan kop in de eerste divisie. VVV volgt met 18 punten op de tweede plek.