Volledig scherm
© Thinkstock

Janssen de Jong uit Son trekt positieve lijn door

SON EN BREUGEL - Bouw- en ontwikkelconcern Janssen de Jong in Son en Breugel heeft de resultaten in het eerste halfjaar verbeterd, ten opzichte van dezelfde periode in 2015. De ontwikkelende bouwer heeft donderdag de halfjaarcijfers gepresenteerd.

De omzet is uitgekomen op 131 miljoen euro (2015: 128 miljoen euro). Het operationeel resultaat is gegroeid van 3,85 miljoen naar 5,35 miljoen euro. Het resultaat na belasting is met een miljoen gestegen naar 4 miljoen euro.

"De mogelijkheden en kansen die zich voordoen worden benut", stelt directievoorzitter Hans Smits. In de Carribean voeren dochterbedrijven van Janssen de Jong grote projecten uit, waaronder de bouw van een nieuwe terminal voor Hato International Airport in Curacao. Verder profiteert Janssen de Jong van een verbeterd rendement op bouwprojecten en ziet het concern in Nederland de woningmarkt goed aantrekken.

Janssen de Jong zet de positieve lijn van 2015 door. De ambitie voor 2016 ligt qua omzet en resultaat duidelijk hoger dan die van 2015. De verwachting is dat het concern over heel 2016 een omzet van 330 miljoen euro zal boeken, en dat het nettoresultaat zal uitkomen op 10 miljoen euro.