Volledig scherm
Jetro Willems. © Joep Leenen/Pro Shots

Jetro Willems: 'Heb niet durven kijken naar penalty'

ROSTOV. PSV verzuimde op bezoek bij FK Rostov (2-2) de drie punten mee te nemen naar Eindhoven. De gemiste strafschop van Davy Pröpper was uiteraard onderwerp van gesprek. 

 „Het is zo zonde, want we zijn echt een betere ploeg dan dit Rostov”, zei Jetro Willems. „Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen. Er was woede en teleurstelling in de kleedkamer over de strafschop en dit resultaat. Ik zeg je eerlijk: ik heb de penalty niet gezien. Durfde niet te kijken.”

Van de vier pingels die er dit seizoen werden toegekend aan PSV, ging er niet één in. En het belangrijkste: drie keer had het direct een negatief invloed op het resultaat (FC Groningen, Atlético Madrid en FK Rostov). Willems wilde, zo vlak na de wedstrijd in Rostov, weinig kwijt over toekomstige penalty’s van PSV. „Of ik erop sta, of hoe de lijstjes er straks uit zien? Nee, ik ga daar nu niets over zeggen.”

Begrijpelijk wel, maar het penaltyprobleem blijft PSV dus achtervolgen. Vond ook Jeroen Zoet. „Het is zwaar klote dat het nu zo’n item is geworden. De volgende keer moeten we maar winnen zonder een penalty te krijgen.”