Volledig scherm
© Kay In t Veen/Pro Shots

Jeugd PSV op Otten Cup niet verder dan remise

EINDHOVEN – PSV leek in het duel tegen Club Deportivo Guadalajara (Chivas) enige tijd zeker van het bereiken van de kruisfinales. Het team van coach Geert Brusselers kwam in de 22e minuut op een 1-0 voorsprong door een treffer van Bertalan Kun.

De Mexicanen kwamen echter steeds beter in de wedstrijd. Dat Chivas in de 26e minuut nog niet op gelijke hoogte kwam, had PSV te danken aan doelman Youri Roulaux. De 17-jarige sluitpost van de thuisploeg stopte een strafschop van Salas Sanchez.

Na de pauze kreeg PSV nog verschillende mogelijkheden. In de 38e minuut schoot Joel Piroe van dichtbij tegen de Mexicaanse doelman op. Twee minuten later verzuimde PSV-speler Maxime Soulas om de Eindhovenaren op voorsprong te brengen. Daarna kwam PSV nog goed weg dat een afstandsschot van Diego Cortes Padilla op de lat belandde,

Zaterdagmiddag speelt PSV om 15.00 uur tegen Borussia Mönchengladbach. Bij winst staan de roodwitten zondag in de kruisfinale. Bij ieder ander resultaat is het afhankelijk van de uitslag bij het duel Manchester United–Chivas dat op hetzelfde tijdstip wordt gespeeld.

Uitslagen vandaag: Poule A: Paris Saint Germain-Anderlecht 1-2, Red Bull Brasil-FC Barcelona 2-1. Poule B: PSV-Club Deportivo Guadalajara (Chivas) 1-1, Manchester United-Borussia Mönchengladbach 1-0.