Volledig scherm
PSV - Borussia Mönchengladbach © Twitter/RikElfrink

Jeugdteam PSV naar kruisfinale

EINDHOVEN – Het hoogste jeugdteam van PSV speelt zondag in de kruisfinale van het Otten toernooi tegen Anderlecht (aanvang 11.00 uur). In de andere halve eindstrijd staan FC Barcelona en Manchester United tegenover elkaar.

In het laatste pouleduel werd Borussia Mönchengladbach met 2-0 verslagen.

De ploeg van coach Geert Brusselers had geen moeite met de Duitse formatie. Tot aan de rust werd er op sportcomplex De Herdgang niet gescoord. In de 37e minuut kwam PSV op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Matthias Verreth. Borussia Mönchengladbach ging wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Dat bood een counterend PSV vele kansen. In de slotfase mocht Bertalen Kun vanaf eigen helft alleen op het doel van Borussia afgaan. De PSV-speler ging voor eigen succes en schoot de bal vanaf de zestienmeterlijn langs het Duitse doel. Zijn ploeggenoot Justin Lonwijk deed het in blessuretijd beter. Ook hij mocht in alle vrijheid richting de vijandelijke goal. Met een schijnbeweging verraste hij alles en iedereen, 2-0.

Uitslagen zaterdag: Poule A: Paris Saint Germain-Anderlecht 1-2, Red Bull Brasil-FC Barcelona 2-1, FC Barcelona-Anderlecht 2-0, Paris Saint Germain-Red Bull Brasil 1-0.

Poule B: PSV-Club Deportivo Guadalajara (Chivas) 1-1, Manchester United-Borussia Mönchengladbach 1-0, PSV-Borussia Mönchengladbach 2-0, Club Deportivo Guadalajara (Chivas)-Manchester United 1-1.

Zondag: 11.00 uur kruisfinales: PSV-Anderlecht; FC Barcelona-Manchester United. 15.00 uur finale.