Volledig scherm
John de Lange moet er niet aan denken om ergens anders te lopen dan in Eindhoven. foto Andre Lindhout

John de Lange uit Veldhoven staat voor kwart eeuw Eindhoven Marathon

EINDHOVEN - Positiever dan John de Lange kom je ze niet vaak tegen. In een gesprek met de 61-jarige Veldhovenaar, in het dagelijks leven werkzaam bij Philips Research, over hardlopen twinkelen zijn ogen vanaf de eerste seconde. Hardlopen is zijn passie en De Lange wil die passie maar wat graag overbrengen. "Voor mij is lopen vrijheid. Zolang ik lichamelijk in orde ben en het leuk vind, blijf ik lopen", vertelt De Lange.

Zondag staat hij voor de 25ste keer aan de start van Eindhoven Marathon. "In het voorjaar van 1992 zijn mijn vrouw en ik in Veldhoven gaan wonen. In een blok met vijf stellen. De vijf mannen besloten toen dat het wel leuk zou zijn als we zouden gaan hardlopen. Het werd de halve marathon."

Waar de andere vier snel afhaakten ging De Lange, die al op recreatief niveau aan hardlopen deed, door. Al snel stapte hij over naar de hele marathon. "Ik heb altijd gezegd dat ik voor mijn vijftigste een keer de hele wilde lopen. Toen ik dat deed en thuiskwam zag mijn vrouw het direct aan mijn ogen. 'Dat blijft niet bij één keer', zei ze."

Lees donderdag het volledige verhaal in het ED of in de digitale krant.