Volledig scherm
Pascal Jansen. © Joep Leenen/Pro Shots

Jong PSV-coach Jansen: "Niet te hard van stapel lopen"

EINDHOVEN - "Laten we niet te hard van stapel lopen", was een van de dingen die Jong PSV-coach Pascal Jansen vrijdagavond zei na de 1-0 overwinning van zijn ploeg op FC Emmen. Jong PSV is uitstekend gestart in de competitie en deelt de tweede plek met een aantal andere ploegen in de eerste divisie.

"Er zullen ook nog momenten komen dat het tegen zal zitten. Op dit moment zie ik een heel leergierige en hongerige groep die elke dag keihard werkt om tot verbeteringen te komen." Jansen heeft onlangs gekozen voor Albert Gudmundsson als aanvoerder van zijn team. "Hij heeft daarvoor wel de persoonlijkheid gekregen vind ik. Albert is een creatieve speler en probeert goed de balans te bewaken tussen zijn acties en het leveren van defensieve arbeid, die soms ook gewoon noodzakelijk is."


Jong PSV barst van het talent, met onder meer keeper Hidde Jurjus onder de lat en de middenvelders Ramon Pascal Lundqvist, Pablo Rosario, Dante Rigo en Kenneth Paal. Voorin scoorde spits Sam Lammers dit keer niet. De ploeg heeft ook de Peruaan Luiz 'Beto' da Silva en Gianluca Scamacca nog in de gelederen, maar zij zijn nu nog niet wedstrijdfit.


Ook achterin was de ploeg tegen FC Emmen solide en werkte Jordy de Wijs van de A-selectie van Phillip Cocu een degelijk duel af.